21 Temmuz 2010 Çarşamba

İŞ GÜVENLİĞİ TALİMATI VE İŞE BAŞLAMA EĞİTİM TUTANAĞI

İŞ GÜVENLİĞİ TALİMATI VE İŞE BAŞLAMA EĞİTİM TUTANAĞI

İŞÇİNİN :

Adı ve Soyadı
Baba Adı, Doğum Yeri ve Yılı
İşyerindeki Görevi


Yukarıda Kimliği belirtilen ............................................................................’.İn işyerinizde aşağıda belirtilen şartlara kesinlikle uyarak çalışacağına dair bu Talimat ve Tutanak muhteviyatı, tarafların serbest irade ve arzusu altında iki nüsha olarak tanzim ve imza edilmiş olup, bir nüshası işçiye verilmiştir.

1. Yetkim, bilgim ve görevim haricinde iş yapmayacağım.
2. İşyerinden ve çalışma bölgesinden izinsiz ayrılmayacağım.
3. İşyerinde misafir, hemşehri ve akraba kabul etmeyeceğim.
4. Yasaklanmış yerlere girmeyecek ve buralardan geçmeyeceğim.
5. Arızalı takım ve malzeme kullanmayacağım, bunların tamir edilmesi ve değiştirilmesi için amirime başvuracağım.
6. Her türlü tehlikeli yer, arıza, aksama ve anormal çalışma şartlarını (makine ve tezgahların anormal çalışması, zararlı ve zehirleyici gaz, toz, zemin boşlukları, korkuluksuz yerler,...gibi) derhal yetkili amirime bildireceğim.
7. İşveren tarafından, İşyeri Talimat ve İlan Panosuna asılmış bulunan; İşyerinde yapılmakta olan işlere ait “GENEL VE ÖZEL İŞ GÜVENLİĞİ TALİMATLAR” nı okudum, anladım ve çalışmalarımda bu Talimatlara aynen uyacağım. Ayrıca bundan böyle buraya asılacak her türlü talimatı okuyup, anlayacak ve uygulayacağım
8. İşyerinin çeşitli yerlerinde, daha önce alınmış olan ve bundan sonra da işin durumuna göre alınacak İş güvenliği tedbirliğine uyacağım ve bu tedbirleri değiştirip bozmayacağım.
9. İşyerini çeşitli yerlerine asılmış bulunan * İş Güvenliği ikaz Levhalarını * gördüm,okudum, bu ikazlara harfiyen uyacak ve bunların yerlerini değiştirmeyeceğim.
10. Çalışma sırasında, İşveren veya yetkili personellerinin bana vereceği İşin yürütümü, İşçi sağlığı ve İş güvenliği emir ve talimatlarına aynen uyacağım.
11. Elektrik tesisatı aksamına ( elektrik tablo ve panoları, kablolar, buatlar, şalterler, sigortalar, topraklama ve paratoner tesisatı... gibi) dokunmayacak ve bunları kurcalamayacağım.
12. Her türlü elektrik tesisatının yapımı, işletilmesi ve onarımı sadece yetkili elektrikçiler tarafından yapılacağı için, yetkisiz olarak bu işleri yapmayacağım. Yetkisiz şahısların bu işlerle uğraşması halinde, gerekli ikazı yapacak ve durumu yetkililere bildireceğim. İşyerinde alınmış olan yangın emniyet tedbirlerini bozmayacak, yangın söndürme araçları ve malzemeleri ile oynamayacak ve yerlerini değiştirmeyeceğim. Yasaklanmış yerlerde sigara içmeyecek ve açık alevli veya kıvılcım çıkarabilecek araçlar kullanmayacağım.
14. Başıma bir cismin düşmesi veya başımın bir yere çarpılması ve vurulması tehlikesi bulunan yerlerde mutlaka BARET giyeceğim.
15. Yüksekliği tabandan itibaren 3 metreden fazla olan ve kayma veya düşme tehlikesi olan yerlerde, çalışırken,
mutlaka EMNİYET KEMERİ kullanacak ve kancasını uygun bir yere takacağım.
16. Göz yaralanmalarına neden olabilecek kesme, taşlama, zımba, perçin, kalafat, raspa... gibi işlerde elektrik ve
oksijen kaynak veya kesme aparatları ile yapılan çalışmalarda mutlaka uygun GÖZLÜK veya YÜZ SİPERİ veya
KAYNAKÇI MASKELERİNİ kullanacağım.
17. Şahsıma verilen ve işyerinde bulunan kişisel korunma araçları ve öteki her türlü işçi sağlığı ve İş güvenliği araç, gereç ve malzemesini, gerektiğinde oradan zimmet karşılığı alıp kullanacak, sağlam ve hasarsız olarak ileride teslim edeceğim.
18. İşveren tarafından düzenlenecek işçi sağlığı ve İş güvenliği eğitim konuşma ve seminerlerine iştirak etmem istendiğinde, mutlaka katılacak ve bu eğitimlerden azami faydalanacağım.
19. Periyodik sağlık kontrolleri ile her türlü tıbbi tahlil ve röntgen filmi çekilmesi gerektiğinde, istenen yer ve zamanda bulunacağım.
20. İşyeri ve müştemilatında temizlik ve çevre düzeni şartlarına uyacak, etrafı kirletmeyeceğim.
21. Makine ve tezgahlar çalışırken temizlik, yağlama, onarım ve bakım yapmayacağım.
22. Hareketli kısımların koruyucuları yerlerine takılı değilken çalışmayacak bakım ve onarım için yerlerinden çıkarılmış koruyucuları yerlerine takacak veya taktıracağım.
23. Düşmelere neden olabilecek boşlukları uygun bir şekilde kapatacak veya kapattıracak, korkuluğu olmayan yerlerde çalışmayacak, korkuluk yapılmasını temin edeceğim.
24. Yukarıda maddeleri tamamen okuyup anladım. Yukarıdaki talimatlara ilaveten, genel olarak işe başlama eğitimi gördüğümü, işyerinde çalışmalarım süresince bu hususlara aynen uyacağımı beyan ve taahhüt ederim.

Tarih :

EĞİTİMİ VEREN EĞİTİMİ ALAN


İmzası : İmzası :

Hiç yorum yok: